De ochtendstond
heeft kleffigheid in de mond op dag drie. De twee voorgaande ritten en avonden kropen
bij de meesten danig in benen en andere lichaamsdelen.
Mede hierdoor vertrokken
we pas omstreeks 9.00 uur voor een rit van 151 km met in de voormiddag wat
hoogtemeters en na de middag een vlakker parcours.
De meesten
onder ons waren nog niet echt opgewarmd alvorens een klim van meer dan 2,5 km
aan te vatten. Die bracht ons tot Gibraltar (voor u ons compleet gek verklaart:
Gibraltar is een klein gehuchtje ergens in het hol van Pluto).
Sommigen
gebruiken de helling om de beentjes al eens te laten vollopen, anderen zijn al
lang blij dat ze de eerste helling heelhuids verteren.
Tot aan het
terrasmoment, deze keer rond kilometerpaal 57, loopt het redelijk vlot. Er wordt
een goed tempo gevonden en ook, gelegenheidsrenner in de voormiddag, Benoit
doet zijn deel van het werk op kop van het peloton.
De patron van het
etablissement “Fontaine Saint-Fiacre” is zo vriendelijk om zijn terras voor ons
open te stellen. 12 cola’s, een Orangina, koffie en warme chocomelk later zijn
we klaar om de volgende 30 km tot aan het middagmaal aan te pakken.
Eén korte
en één langere helling tergt de beentjes van onze renners, mede door het feit
dat de competitiebeesten in sommigen onder ons wakker worden. Er wordt voornamelijk
geprobeerd om het wiel van Johan vast te houden. Geen sinecure, ik kan er van
meespreken…
Gelukkig
staat in Brannay aan het plaatselijke kerkje ons logistiek team klaar met
baguettes, beleg en frisse dranken. Jelle moet een ander wiel steken wegens kapotte
buitenband en ook Phille Minner moet aan de slag met opnieuw een platte
achterband.
Na het
middagmaal staat nog een 62-tal kilometer op het menu. Algauw moeten we echter
weer halt houden. Minner staat WEER plat! Kevin vindt uiteindelijk het probleem,
een minuscuul doorntje zorgt al twee dagen voor leeglopers.
Kristof VDP heeft
ondertussen Benoit afgelost als gelegenheidsrenner en het parcours is hem beter
gezind dan Benoit. Overwegend vlak en voor het overgrote deel wind in onze
achtersteven. De kilometers tellen we dan ook vlot af en al snel beginnen we te
dromen van de camping.
Omstreeks
16.30 bollen we daar dan ook eindelijk binnen en zien we nog de laatste 10 km
van de Tour. Het aanwezige zwembad zorgt voor verkoeling en Bruno heeft zijn
job als masseur weer opgepikt.
Op het menu van chef kok Christian stond vandaag
spiering met pasta en ratatouille. Heerlijk!
Naar morgen
kijkt vrijwel niemand uit, 163 kilometers in warm weer met toch opnieuw redelijk
wat hoogtemeters. Maar ook dat zullen we waarschijnlijk weer tot een goed einde
brengen zeker?
Wij groeten
iedereen op het thuisfront en ik kan bevestigen: iedereen is redelijk braaf.
Tim
Geen sinicure om voor zoveel volk te koken. Het ziet er wel professioneel uit.
BeantwoordenVerwijderenZoveel km's elke dag, wat een huzarenstukje.
P.S. Hoeilaart is geen vijandige gemeente wel een gemeente met iets meer aanzien dan Overijse. Was vroeger zo en zal nog decenia lang blijven.