vrijdag 17 juni 2022

Dag 7 : Dornbirn - Lenzerheide: 101 km – 1600 hm

 Juhui, … we zijn er bijna!

 Deze ochtend begon zoals de meeste voorgaande dagen. De tsjilpende vogeltjes en het verkeer rond de camping maakten dat iedereen rond 7 uur zijn tent uitkroop. Dat gaat alsmaar moeilijker door de stijvere spieren, maar na een koffietje en ontbijt geraakt iedereen doorgaans wel startklaar.

Er moest ook vandaag niet lang getwijfeld worden over de vestimentaire outfit … hoe minder aan, hoe beter, want het beloofde weer een mooie en zonovergoten dag te worden.

Even nog wat opschudding voor het vertrek wanneer Kristof zijn GPS niet kan vinden. Na een korte zoektocht wordt die toch teruggevonden in zijn tent, die wel al was opgerold, ingepakt en in de camionette was ingeladen.

Na dit kleine oponthoud konden we op onze stalen ros stappen voor een ietwat verwarrende rit op geografisch gebied dan … we vertrokken vandaag vanuit onze campingplaats in Oostenrijk om dan via Zwitserland, opnieuw Oostenrijk en Liechtenstein dan toch terug Zwitserland binnen te rijden …

De eerste 50 kilometers waren biljartvlak, maar dan zou in het tweede deel van de rit zeker en vast niet zo blijven. Maar ja, we hebben geen keus en moeten die laatste hellingen ook nog over.

Rond kilometer 45 reden we door Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, en besloten er een terrasje te doen. Niet zeker zijnde of Liechtenstein nog een belastingparadijs is, namen we het zekere voor het onzekere en bestelden toch maar met z’n allen in het zwart … namelijk een colaatje.


Na de lunch – waarvoor onze logistieke ploeg alweer een plekje in de schaduw vond -  kregen we alvast twee deftige hellingen voor de wielen geschoven. Die stelden echter geen probleem meer voor onze getrainde spieren. Ik vermoed ook dat iedereen de laatste klim ‘hors categorie’ naar Lenzerheide in het achterhoofd hield en dus ietwat doseerde.

Die klim naar Lenzerheide van bijna 14 kilometer met een gemiddeld percentage van 6,8%  kwam rond kilometer 83 op ons parcours voor. Al bij al bleek dit absoluut geen makkelijke klim: steile stukken, omweg voor wegenwerken en de brandende zon maakten dat enkel de prachtige panorama’s dit kunnen goedmaken.

Na het behalen van de top genieten we nog na op een aangenaam terrasje waar we ook nog Sylvie en Marc verwelkomen, onze supporters voor morgen.

En voor de eerste keer sinds onze fietstochten overnachten we niet in een tent, maar in de jeugdherberg ‘Juhui’. Echte bedden, goed sanitair, niet zelf moeten koken en afwassen, het mag na al die edities wel eens.

Hierdoor kunnen we vanavond meer tijd uittrekken om te genieten van het prachtig uitzicht en het beoefenen van andere sporten zoals petanque en ping-pong. Ik ben er dan ook zeker van dat er bij een volgende editie van “Fietsers met een doel” kandidaten te vinden zijn om hun fiets thuis te laten en zich een weekje onder te dompelen in deze andere sporten …

Maar alle gekheid op een stokje, morgen komt onze laatste fietsdag eraan met ons einddoel, de beklimming van de Albulapass!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten