maandag 13 juni 2022

Rit 3 : 13 juni 2022 : Bruttig-Fankel - Gerbach: 107 km / 1400 hm

 Tchuss Bruttig Fankel, Guten Tag Gerbach

 

Ontwaken met zicht op de prachtige wijngaarden langs de Moezel, er zijn erger dingen in het leven.

Dankzij uitstekende coaching van mister Levis bij het kiezen van de recuperatiedranken na rit 2, stond ik zo fris als een hoentje op voor een derde fietsdag.


Ook  barista Jean-Pol maakte zich voor mij incontournable door héérlijke Dolce gusto’s aan te bieden in zijn koffiebar, na een panne van onze vaste Senseo. 


A cheval!  En na 500 vlakke meters, was het meteen klimmen geblazen richting top van de Bruttig Fankeler Berg.

Na deze scherprechter vormde zich een kopgroep van 10 met maar liefst 5 ploeggenoten van team Mapei, zijnde Neddie, Piet, Peet, Benne en Timmy.

Voor de Mapeis het juiste moment om Benne Ballerini veel bergpunten te laten oppikken op het glooiende parcours.


Na een spectaculaire afdaling richting Rijn, kregen we plots de Paddestraat van de Eifel voor onze wielen geschoven: Het signaal voor Neddie Nardello om serieus door te trekken, helaas zonder definitief weg te geraken.


Na een heerlijke koffiepauze bij onze broeders van Bacharach, werd er langs de Rijn koers gezet richting Bingen, bekend van het prachtige Rupertsberg-klooster.


En File Indienne en later mooi 2-aan-2 doorkruisten we verder de prachige Eiffel om dan links op te draaien richting camping, alwaar Timmy Tafi de zegereuker meegraaide en deze maar al te graag opdroeg aan zijn recent jarige rots in de branding, Wieteke.


Nadat we door de Hollandse camping-uitbaters een lekker Weissbiertje mochten nuttigen, konden voor een 2de dag op rij smullen van Benne Ballerini’s Bolognaise.


Schitterende dag alweer en morgen alweer een nieuw avontuur richting Schnitzels en Zwarte woud.


Geschreven door Stefaan Parmentier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten