zaterdag 11 juni 2022

Rit 1 : 11 juni 2022 : Overijse – Eupen : 136 km / 1400 hm

 

Net als bij vorige edities daagde er heel wat volk op om getuige te zijn van deze 7de “Grand Départ” van de fietsersmeteendoel.  Na een afscheidshalfuurtje staan de 10 deelnemers van deze editie klaar voor de start.  Ze worden voor deze eerste rit vergezeld door ex-deelnemers Johan en Filip  maar ook door Leti, vriendin onze oudste Philippe.  Dat laatste is een primeur trouwens.  Voor het eerste fietst een vrouw mee in het FMED-peloton.

De rit verloopt heel vlot.  Iedereen volgt vlot het strakke tempo en we hebben geen pech onderweg. Om niet te vroeg om de middagbestemming aan te komen lassen noodgedwongen een terrasje in.

Na 80 km hebben we afspraak met de begeleiders voor een broodjesmaaltijd. Geen pech zei ik, maar dat is niet helemaal juist?  Nieuwkomer Stefaan stelt een kleine bult vast op zijn achterwiel.  Veiligheidshalve wordt zijn buitenband vervangen. We hebben trouwens nog een nieuwkomer dit jaar.  Gelukkig heeft hij een andere naam.  Hij heet Stefan.

In het tweede deel van de rit wachten nog een drietal kuitenbijters maar iedereen overleeft de rit. 


We blijven vóór op het snelste schema en dreigen te vroeg op de camping te komen.  Gelukkige heeft parcoursbouwer Tim een terrasje gespot op anderhalve kilometer van het einde. We maken daar dankbaar gebruik van.

Twee streekbieren later komen we op de camping aan.  Een heel mooie camping waar we een mooi terrein ter beschikking krijgen.

Het restaurant van de camping schijnt ook heel goed te zijn maar toch verkiezen we het stoofvlees met puree van Benoit en de kaastaart van Leti.

Terwijl ik dit schrijf zit iedereen gezellig na te praten en voorbeschouwingen te maken voor de verbroederingsrit van morgen.

 





Peter R

Geen opmerkingen:

Een reactie posten